Σκόρδο σε ελαιόλαδο

Πρέπει να δοκιμάσετε

Λατρεύω το σκόρδο αλλά..μπελάς! Έτσι αποφάσισα, να μπαίνω στην διαδικασία μία φορά και να το έχω πάντα στην διαθεσή μου εύκολα και γρήγορα! Το φυλάω σε βάζο με λάδι, το οποίο παίρνει μια μεθυστική μυρωδιά και το χρησιμοποιώ πολλές φορές στα ζυμαρικά. στα μανιτάρια, ψητά κλπ. Θα σας δείξω έναν εύκολο τρόπο να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε το σκόρδο σας, χωρίς πολύ φασαρία και χωρίς να κολλάει στα χέρια σχεδόν καθόλου!

ΥΛΙΚΑ

  • Σκόρδα
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Θυμάρι ή ρίγανη ή οτι άλλο σας αρέσει!
  • Αποστειρωμένο βάζο (ευκολάκι)

Σημείωσεις:

  • Η επιλογή του λαδιού, εξαρτάται απο το πού θα αποθηκεύσετε το βάζο. Το ελαιόλαδο παγώνει στην συντήρηση, οπότε εάν θέλετε να βάλετε το βάζο με το σκόρδο στο ψυγείο, τότε βάλτε ηλιέλαιο. 
  • Άν βάλετε και μυρωδικά στο βάζο, εκτός απο το λάδι, θα αρωματιστεί και το σκόρδο. Εγώ έχω 4 βάζα. Στο ένα έχω σκέτο το σκόρδο με το ελαιόλαδο, και στα άλλα έχω διάφορα για να τα χρησιμοποιώ ανάλογα με το φαγητό που φτιάχνω.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

Βήμα 1: Βάλτε μια σκελίδα σκόρδο κάτω απο το μαχαίρι σας, το οποίο πρέπει να είναι πλατύ, και χτυπήστε με την παλάμη σας απο πάνω με τα δάχτυλα ανοιχτά, μέχρι να νοιώσετε ότι η φλούδα έχει ξεκολλήσει απο το σκόρδο. Ακριβώς όπως στην φωτογραφία παρακάτω, για να μην κοπείτε. Άν δεν έχετε τέτοιο μαχαίρι, οτιδήποτε πλατύ κάνει. Πρίν πάρω τα μαχαίρια μου, το έκανα με μπρίκι! Κάνετε το ίδιο για όσο σκόρδο θέλετε να βάλετε στο λάδι.

Βήμα 2: Καθαρίστε το σκόρδο απο τις φλούδες.

Βήμα 3: Βάλτε στο αποστειρωμένο βάζο το σκόρδο (μυρωδικά εφόσον θέλετε) και σκεπάστε το μέχρι επάνω με λάδι. Άν δεν ξέρετε πώς να αποστειρώσετε το βάζο σας, μην στεναχωριέστε καθόλου! Θα σας δείξω εύκολα και γρήγορα εδώ.

Βήμα 4: Κλείστε σφιχτά το βάζο με το καπάκι και είναι έτοιμο!

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει