Ρυζόγαλο Εύκολη Συνταγή

Πρέπει να δοκιμάσετε

Το ρυζόγαλο δεν λείπει σχεδόν ποτέ απο το σπίτι γιατί εκτός απο νόστιμο είναι και πάρα πολύ θρεπτικό! Ιδιαίτερα για μωρά, παιδιά και ανθρώπους που δεν τρέφονται αρκετά καλά. 

Ενώ όμως φαίνεται τόσο απλό γλυκό, δεν πετυχαίνει πάντα σε όλους. Προσωπικά, δεν μου αρέσει το ρυζόγαλο που έχει έντονη την μυρωδιά του γάλακτος ή όταν καίγεται το γάλα στον πάτο του σκεύους και αφήνει αυτήν την δυσάρεστη γεύση.

Σας έχω λοιπόν μια εύκολη συνταγή που δέν μυρίζει γάλα! Το απόλυτο σιγουράκι! Το απολαμβάνετε ζεστό ή κρύο και τρώγεται χειμώνα ή καλοκαίρι! 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5-6 ΜΠΟΛΑΚΙΑ

  • 4 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (προτιμώ καστανή)
  • 2 φακελακια Άνθος Αραβοσίτου βανίλια στιγμής
  • 750ml κρύο γάλα
  • 1500ml νερό
  • Κανέλα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

Βήμα 1. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό σκεύος το νερό να βράσει και ρίξτε μέσα το ρύζι καρολίνα. Χαμηλώστε την φωτιά και βράστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βράσει τελείως το ρύζι. Πάντα έχετε το νού σας να μην υπερχειλισει το ρύζι ή να μην τελειώσει το νερό. Ανακατεύεται συχνά για να μην σας κολλήσει και μην σκεπάσετε την κατσαρόλα!

Βήμα 2. Αποσύρετε την κατσαρόλα απο την φωτιά όταν βράσει το ρύζι και βάλτε μέσα την ζάχαρη. Ανακατέψτε πολύ καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 3. Βάλτε σε ενα μπόλ το κρύο γάλα μαζί με το Άνθος Αραβοσίτου βανίλια στιγμής χτυπώντας με μίξερ ή αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια δεμένη κρέμα βανίλιας. Συνήθως θέλει γύρω στα 5 λεπτά με το χέρι και 2 λεπτά με το μίξερ.

Βήμα 4. Προσθέστε στο μπόλ με την κρέμα, το ρύζι που έβρασε, μαζί με το νερό που έμεινε στο κατσαρολάκι. Ανακατέψτε όλο το μίγμα πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Σε αυτό το σημείο, είναι καλό να μην χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Βήμα 5. Σερβίρετε στα μπολάκια και πασπαλίζετε κανέλα! Εάν δεν σας αρέσει η κανέλα, φυσικά μπορείτε να την παραλείψετε. 

Καλή επιτυχία!

Όλες οι συνταγές γλυκών εδώ

Πρόσφατες Συνταγές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει